Sakura

Najdôležitejší termín v kalendári je pre nás doma už takmer desať rokov deň, kedy rozkvitne v našej záhrade sakura.

Nikdy nevieme vopred odhadnúť kedy to bude. Keď to však príde, trvá to veľmi krátko. Pár dní. Kvitnutie sakury je ako ľudský život. Nádherný a krátky. V Japonsku ľuďom na tejto jednoduchej veci veľmi záleží, pretože vedia, akú má cenu jednoduchá krása. Dokonca si môžete každý rok nájsť na internete kalendár s odhadom termínov kvitnutia sakury naprieč celým územím Japonska. Keby ste chceli byť ako Malý princ, stačí si len posúvať stoličku postupne z juhu na sever…

Keď som pracoval vo veľkých firmách, s istotou som týchto pár dní strávil na inom kontinente a prchkavú krásu kvetov sakury som obdivoval len z fotografií. O to však nejde. Dnes viem, že dôležité veci musím zdieľať so svojimi najbližšími. Iba vtedy sú skutočné. Nič krajšie v živote nenájdem.

Happiness is only real when shared ~

napísal Christopher McCandless pár dní pred svojou osamelou smrťou v divočine, ďaleko od svojich blízkych (Into The Wild, 2007 – film podľa skutočného príbehu).  Tak si to nepokazte výhovorkami o svojej dôležitej práci. Prajem vám všetkým nádhernú jar!

J.S.Bach pod sakurou (Juraj Bendík, chello)

Zdieľajte ak sa Vám páčilo:

Leave a Reply